OmaContact homepage
Gebruikersnaam
Wachtwoord

FAQ


Wordt mijn privacy wel goed beschermd?

Alle gegevens die jij ons toevertrouwt zijn beschermd. Deze kunnen op geen enkele wijze door anderen worden misbruikt. We zullen jouw gegevens niet gebruiken voor commerciële doeleinden noch zullen we deze gegevens doorspelen aan derden. Alleen OmaContact is in staat je persoonlijke gegevens in te zien, uitsluitend ten behoeve van functionele doeleinden, zoals de diensten van OmaContact zelf. OmaContact houdt hierbij strikte privacy en geheimhouding in acht.

Wat zijn credits?

Met credits kan je berichten versturen, 1 credit is 1 bericht of 1 knipoog. Een creditbundel koop je via iDeal (Nederland) of Bancontact als je uit België komt. Hou er rekening mee dat de 15 credits een actiebundel is, die maar 1 keer kan worden aangeschaft. Je kunt kiezen uit onderstaande creditbundels.

Wat is een zoekprofiel?

In je zoekprofiel kan je aangeven wat voor man of vrouw je zoekt. Waar moet hij of zij vandaan komen en heb je een voorkeur voor een bepaalde leeftijd? Op basis van deze gegevens ontvang je matches. Elke dag wordt er opnieuw naar matches gezocht, je krijgt dus regelmatig nieuwe matches. Wil je meer matches ontvangen? Stel dan je zoekprofiel minder specifiek in, verruim bijvoorbeeld de leeftijdsgrens en selecteer meer provincies. Let op, bij het wijzigen van je voorkeuren in het zoekprofiel duurt het enkele dagen voordat je de hierop afgestemde matches ontvangt, je zal dus eerst nog een paar dagen matches ontvangen die nog voldoen aan je oude zoekcriteria.

Aantal Omschrijving Prijs Per credit
1 Bundel 1 BE € 2.00 € 2.00
1 Bundel 1 NL € 1.40 € 1.40
10 Bundel 10 € 10.49 € 1.05
25 Bundel 25 € 23.69 € 0.95
50 Bundel 50 € 41.99 € 0.84
100 Bundel 100 € 78.79 € 0.79
300 Bundel 300 € 209.99 € 0.70

Waarom is mijn profielfoto nog niet zichtbaar?

Alle foto’s worden handmatig door ons gecontroleerd, dit om de echtheid te garanderen. Een foto moet voldoen aan onderstaande criteria, indien je foto wordt afgekeurd ontvang je een e-mailnotificatie hierover.
  • De afbeelding mag geen persoon tonen van jonger dan 18 jaar
  • De afbeelding mag geen gewelddadige, illegale of discriminerende activiteiten tonen
  • Er mogen geen copyrights op de afbeelding rusten

Waarom is mijn profieltekst nog niet zichtbaar?

Alle teksten worden handmatig door ons gecontroleerd, dit om de echtheid te garanderen. Een profieltekst moet voldoen aan onderstaande criteria, indien je profieltekst wordt afgekeurd ontvang je een e-mailnotificatie.
  • De tekst mag geen contactmogelijkheden zoals een e-mailadres of telefoonnummer bevatten
  • De tekst mag geen url bevatten
  • De afbeelding mag geen gewelddadige, illegale of discriminerende activiteiten tonen
  • De afbeelding mag geen persoon tonen van jonger dan 18 jaar


  • De afbeelding mag geen gewelddadige, illegale of discriminerende activiteiten tonen
  • De afbeelding mag geen persoon tonen van jonger dan 18 jaar
  • Er mogen geen copyrights op de afbeelding rusten

Waarom ontvang ik beperkt matches?

Je kan zelf zoeken in profielen, daarnaast ontvang je matches die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien je gematched wordt, ontvangt de ander ook jouw profiel als match, de eerste stap is dan dus al gezet!

Elke dag gaat ons geavanceerde matching systeem op zoek naar geschikte matches voor jou, je ontvangt dus regelmatig nieuwe matches. Om het voor zowel mannen als vrouwen overzichtelijk te houden worden niet alle matches in 1 keer uitgedeeld, maar gebeurt dit gefaseerd. Zorg dus dat je niks mist en vergeet niet af en toe bij je matches te kijken.

  • De tekst mag geen contactmogelijkheden zoals een emailadres of telefoonnummer bevatten
  • De tekst mag geen url bevatten
  • De tekst mag geen gewelddadige, illegale of discriminerende onderwerpen bevatten
  • In de tekst mag geen persoon beschreven worden van jonger dan 18 jaar

Waarom kan ik niet alle berichten bekijken?

Berichten ouder dan zes maanden worden gearchiveerd en zijn niet meer zichtbaar.

Hoe verwijder ik mijn profiel?

Op de instellingen pagina vind je de mogelijkheid om jouw profiel te verwijderen. Je profiel wordt direct verwijderd en je krijgt hier een bevestiging van via e-mail. Bedenk wel dat het verwijderen van een profiel definitief is: matches, berichten en eventuele credits gaan verloren.

Hoe kan ik een verzoek indienen om ongewenste content te verwijderen?

Als je foto's van jezelf tegenkomt op [website_naam] waar je geen rechten of toestemming voor hebt gegeven om ze te verspreiden, vul dan het contactformulier in om ons daarvan op de hoogte te stellen, zodat wij dit kunnen verwijderen.

Wat is een fictief profiel?

OmaContact heeft entertainment als doel, het is expliciet niet het doel van OmaContact om fysieke contacten tot stand te brengen. Als Profielen gecreëerd zijn met entertainment als doel, dan wordt dit duidelijk kenbaar gemaakt op de profielpagina van dit profiel. Zo zijn zogenaamde fictieve profielen altijd duidelijk herkenbaar. Optimus Marketing Company behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om te chatten met Gebruikers via deze fictieve profielen. Fysieke contacten met deze profielen zijn niet mogelijk.

Hoe kan ik de e-mails van OmaContact aan- of uitzetten?

Deze staan standaard ingesteld dat je direct op de hoogte wordt gehouden van je nieuwe matches en nieuwe berichten. Wil je dagelijks of wekelijks bericht ontvangen van nieuwe matches en/of nieuwe berichten dan kan je dat hier aanpassen. Het is ook mogelijk de e-mail service uit te zetten.

Ik zie mijn vraag er niet bij staan

Vul het contactformulier in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.